1 9 8 4 . d k

Hvad er truslerne


Tjekliste
Fysisk sikkerhed
Firewalls
Virus
- Antivirus
- Virus hoaxes
Sikker e-mail
- Filtyper
Spyware
Sikker surfing
Sikker sletning af data
Gode passwords
Opdatering af programmer
Social engineering
- Forholdsregler
Databaser
Undgå spam
Følsomme oplysninger over nettet

Links
Søg
Arkiv
BESKYT DIG SELV

Opdatering af programmer - vigtig


En afgørende årsag til langt de fleste sikkerhedsproblemer skal findes i utilstrækkelige eller hullede programmer og styresystemer.

Der fandtes fx ved årsskiftet 19 åbne huller i Internet Explorer 6, som alle kan udnyttes af en ondsindet trediepart til at skade eller få adgang til din PC. Der er dog langt flere end 19 huller, såfremt der er tale om en version af IE6, der ikke er blevet opdateret siden installationen.

Et eksempel på farerne ved ikke at opdatere er virussen Klez. Den har i mange måneder været, og er stadig (maj 2003), den mest udbredte virus i verden, og den har lagt titusindvis af pc´ere og netværk ned. Ødelagt filer og forårsaget kæmpe økonomiske tab. Filen spredes først og fremmest via Microsofts programmer Outlook, Outlook Express og Internet Explorer. Og dette på trods af, at Microsoft har udgivet en opdatering, der løser dette problem, for 2 år siden !! Opdateringen har kunnet hentes helt automatisk via Windowsupdate (se nedenfor).

De mange tilsigtede eller utilsigtede sikkerhedshuller kan gøre det til en uoverkommelig opgave for den almindelige PC bruger at følge tilstrækkeligt med til at kunne bevæge sig sikkert på internettet. Men som minimum bør man altid sørge for at have sit styresystem og sine programmer helt opdateret.

Sørg for at have den nyeste version af alle dine internet-programmer, medieafspillere, sikkerhedsprogrammer m.v. - og følg med i mailinglister, der beskriver bugs og huller i dine programmer.

Sørg for at opdatere dit styresystem. For Windows brugere er dette blevet forholdsvist nemt med adgangen til den såkaldte Windowsupdate (windowsupdate.microsoft.com), hvor dit styresystem (og MS Internet Explorer) kan blive opdateret næsten automatisk. Du kan endog vælge at få besked hver gang, der findes en ny opdatering. Windowsupdate er ikke 100% sikker, men du kan få langt de fleste updates ad den vej. Hvis du ikke har en hurtig internetadgang, bør du i hver fald sikre dig, at du har hentet og installeret de såkaldte "Kritiske Updates" - det lukker mange af de store sikkerhedshuller. På samme måde kan du opdatere din Microsoft Office pakke på Office Update.

Sidst opdateret: 25. May 2003 20:35


Kontakt 1984.dk

I samarbejde med  
Privatliv.net
Sikkerhedsforum.dk
IT-politisk forening
Digitalforbruger.dk


Debatforum
Kontakt 1984.dk
Hvem er 1984.dk