1 9 8 4 . d k

Hvad er truslerne


Tjekliste
Fysisk sikkerhed
Firewalls
Virus
- Antivirus
- Virus hoaxes
Sikker e-mail
- Filtyper
Spyware
Sikker surfing
Sikker sletning af data
Gode passwords
Opdatering af programmer
Social engineering
- Forholdsregler
Databaser
Undgå spam
Følsomme oplysninger over nettet

Links
Søg
Arkiv
BESKYT DIG SELV

Følsomme oplysninger oplysninger over internettet - vigtig


I den ny økonomi med online handel og kommunal selvbetjening over nettet, kan det ofte være nødvendigt - eller i hvert fald ønskeligt - at sende følsomme oplysninger over nettet. Det kan være kreditkortoplysninger, bankoplysninger, helbredsoplysninger osv. Fælles for dem alle er, at de kan misbruges, og at de færreste vil have dem spredt rundt på internettet.

Som i de fleste andre nævnte tilfælde, gælder det også her om at udvise sund fornuft og dømmekraft. Man behøver næppe være nervøs for at indtaste sit kreditkortnummer på COOP Danmarks hjemmeside, medens man måske skal overveje det en ekstra gang når man besøger ukendte hjemmesider i Korea.

Ud over den almindelige sunde fornuft er der dog nogle retningslinier, man bør tænke over:

1. En e-mail er som et åbent postkort (men meget sværere at finde)
Hvis du vil bruge e-mail til følsomme oplysninger, er der ingen vej uden om kryptering af dine mails - hvilket ligger udenfor dette kompendies område.
2. Ukrypterede oplysninger sendt fra en browser er også som et åbent postkort.
3. Alle websites, der behandler følsomme oplysninger, bør derfor benytte kryptering.
Dette er desværre stadig ikke tilfældet altid. Du kan kontrollere, om websitet bruger kryptering. I Internet Explorer kan du se en lille hængelås i statuslinien nederst i browseren:Andre browsere benytter sig af en åben hængelås, når hjemmesiden ikke er krypteret.

Hvis du klikker på hængelåsen i Internet Explorer, kan du se oplysninger om det certifikat, der er udstedt til ejeren af hjemmesiden. Hvis du kender og har tillid til den person eller virksomhed, certifikatet er udstedt til, kan du med god samvittighed fortsætte.

En artikel fra Politiken illustrerer hvorfor, det er vigtigt at sikre sig identiteten på et certifikat: Hacker bryder ind i internetbanker

Og dog:
For fuldstændighedens skyld skal det med, at en krypteret hjemmeside IKKE giver dig sikkerhed for, hvordan oplysningerne behandles senere i forløbet. Det skal også nævnes, at det mindst en gang er lykkedes kriminelle at få udstedt et certifikat på et falsk navn - nemlig Microsoft Corporation !!!

Sidst opdateret: 25. May 2003 20:32


Kontakt 1984.dk

I samarbejde med  
Privatliv.net
Sikkerhedsforum.dk
IT-politisk forening
Digitalforbruger.dk


Debatforum
Kontakt 1984.dk
Hvem er 1984.dk